FAQs

Cum pot să contactez OPTIMUM?

Ne puteți trimite un e-mail la adresa marketing.d_b@yahoo.com, unde echipa noastră de servicii clienți va fi bucuroasă să vă ajute cu orice aveți nevoie!

Expediați în întreaga lume?

Nu.

De unde se fac expedierile?

Expediem din România.

Pot schimba sau anula comanda mea?

Deoarece ne propunem să procesăm comenzile cât mai rapid posibil, trebuie să solicitați orice modificări/anulări în termen de 12 ore de la plasarea comenzii. Toate cererile după acest interval vor fi respinse. Comanda dvs. poate fi returnată pentru o rambursare completă după primirea acesteia.

Ce metode de plată acceptați?

Acceptăm toate cardurile de credit importante (VISA, Mastercard) și plăți ramburs.

Când va fi procesată comanda mea?

Toate comenzile sunt gestionate și expediate din depozitul nostru. Vă rugăm să acordați timp suplimentar pentru procesarea comenzii în perioadele de sărbătoare și reduceri. Procesăm comenzile de luni până vineri. Comenzile vor fi procesate în termen de 1-3 zile lucrătoare de la data comenzii și expediate în ziua următoare procesării. Vă rugăm să rețineți că nu expediem în weekend.

Cât timp va dura până să primesc comanda?

Datorită cererii ridicate, comenzile pot dura între 2-4 săptămâni până să ajungă.

Ce se întâmplă dacă nu primesc comanda?

Dacă nu primiți comanda în termen de 30 de zile de la expediere, sunteți eligibil pentru o rambursare completă.

 

Cum returnez un produs?

Vă rugăm să ne contactați la adresa marketing.d_b@yahoo.com.

Ce se întâmplă dacă produsul(ele) pe care le-am primit sunt defecte/incorrecte/deteriorate?

Vă rugăm să ne contactați dacă ați primit mărfuri care sunt incorecte, lipsă și/sau defecte. Vă rugăm să includeți numărul comenzii, fotografii ale produsului(e) și toate referințele relevante la primirea coletului. Vom face tot posibilul să rezolvăm cazul dumneavoastră cât mai curând posibil.

Când voi primi rambursarea?

Toate rambursările vor fi creditate pe forma originală de plată. Dacă ați plătit cu card de credit sau debit, rambursările vor fi trimise băncii emitente a cardului în termen de 7-10 zile lucrătoare de la primirea produsului returnat sau a solicitării de anulare. Vă rugăm să contactați banca/emitentul cardului cu privire la momentul la care creditul va fi înregistrat în contul dumneavoastră. Dacă încă nu ați primit creditul pentru returnarea dumneavoastră, iată ce trebuie să faceți: contactați banca/compania de carduri. Este posibil să dureze ceva timp înainte ca rambursarea să fie înregistrată în contul dumneavoastră.